HOLISTISCHE

PAARDENOSTEOPATHIE

Holistische paardenosteopathie is aanvullend op de algemene diergeneeskunde en in geen geval een vervanging.  Net zoals je als mens voor sommige kwaaltjes naar de huisarts gaat en voor andere bij de osteopaat te rade gaat, kan je voor je paard ook een aanvullend zorgprogramma hebben.  Het is goed om hier bewust mee om te gaan.


Bij holistische paardenosteopathie ga ik kijken naar je paard als één geheel.  Het doel is om het zelfhelend vermogen van het lichaam te stimuleren. Alle structuren en systemen in het lichaam (weefsels, gewrichten, spieren, pezen, organen, bezenuwing, fascia, ...) beïnvloeden mekaar en zouden in harmonie moeten zijn om een gezond en los bewegend paard te hebben.   Als holistisch paardenosteopaat ga ik op zoek naar het onderliggende probleem, want vaak ligt de oorzaak niet op de plaats waar symptomen tot uiting komen. 


Door systemen in evenwicht te brengen wordt beweeglijkheid hersteld en doordat alle systemen met mekaar in verbinding staan, worden zo vaak meerdere problemen tegelijk opgelost.


Gebasseerd op een professionele GRO geaccrediteerde opleiding.
(registratienummer: O123120220424).



CabaBLOOM

#bloomingwithhorses


Wil je je paard verwennen met een holistische osteopathische (HPO) behandelbeurt?
Maak meteen een afspraak.  

Tarief: 95€ per paard, excl verplaatsing.

Korting bij meerdere paarden op zelfde locatie.



Tegelijk paarden én mensen helpen is een droom van jongsaf. In eerste instantie startte ik de opleiding tot holistisch paardenosteopaat vanuit mijn eigen passie en om goed zorg te kunnen dragen voor mijn collega's co-coaches. Tijdens de opleiding osteopathie en bij 'oefenklanten' ervaarde ik echter al snel dat er vaak een link is tussen hoe ruiter/eigenaar en paard zich voelen en/of gedragen. Naast de fysieke invloed van ruiter op paard door het zadel, de zit, het bit, scheefheid, enz is er ook de mentale invloed. Ruiters die niet goed in hun vel zitten, met persoonlijk thema's worstelen, of steeds gespannen of enkel prestatiegericht omgaan met hun paard, gaan die spanning onbewust en ongewild overdragen op hun geliefde dier. Als ruiter | eigenaar | verzorger draag je tevens ook je eigen mentale energie mee die onmiskenbaar in de omgang met het paard een impact heeft. Een paard dat lang onder lichamelijke | mentale spanning moet presteren | gedijen gaat dit compenseren. Bij fysieke spanning vaak eerst in de houding, bij mentale spanning vaak eerst in gedrag of het functioneren van organen. Wat de initiële oorzaak ook is, het zorgt voor een systeem in onevenwicht en allerlei kwaaltjes. Dit onderwerp bestudeerde ik uitgebreid in de thesis om mijn HPO diploma te behalen.


Belangrijk is dus om steeds de ruimere context te bekijken. 

"Als je met een paard traint of omgaat, recreatief of op topsportniveau, leg je alles op het paard wat jij draagt.


Als holistisch paardenosteopaat (HPO) met tevens een post-graduaat in Personal Coaching - Equicoaching® ben ik getraind in het lezen van het paard tijdens mijn werk, maar zal ik ook steeds onbevooroordeeld benieuwd zijn naar de ruimere context waarin het paard fungeert en leeft, en dus ook naar zijn mens...



Getriggerd door wat Equicoaching® met jouw eigen paard teweeg kan brengen?
Check hier de voorwaarden en aarzel niet!